diumenge, 17 de febrer del 2008

MARATÓ DE VALÈNCIA 2008 (1ª part)

Sis del matí, del 17 de febrer. Sona el despertador i comença una nova jornada històrica, històrica per a mí està clar. És el dia de possar a prova, tants dies de preparació encarrilats amb un sol fí, fer una meritòria marca a València.

Bé, ja a València, no sense haver-nos perdut i pegar.....voltes, aparquem (mal aparquem el vehicle de tracció motor, millor dit molt proper de la pista d'atletisme). Amb preses cap a la sortida. Canviant-mos, Vicent i jo, al costat del camió que transportaria la roba a la pista. I com que els nervis a pretaven: "on estàn els w.c.?" Increible set cabines per a 3.600 persones, i sols faltaven 10 minuts per a les 9 en punt, hora indicada per a fer la sortida, i molta fent fent qua. Clar no soc jo l'únic que està un poc nervios.
Però bé, ja no quedava temps, ni lloc per a més nervis. Ni calia recordar la setmaneta que havia tingut, ni el dormir, mal i poc. Cosa que no entenc, era la primera marató.....d'asfalt, però ja havia fet una de muntanya i estava més tranquil.
9:00, me sitúe a la meva zona per a la sortida, i m'acompanye de Vicente (pratchet) i de José Albert Romero, en meu company de marató fins el km. 27. Dos corredors d'Amics del clot de Burriana
Els primers kms. anem a una marxa prou suau, rodant a 4:20. A la primera rotonda Adrián i Julio (sort a la de Barna), seguim rodant i Vicente se queda enrere, vol acavar-la en 3:15, però com nosaltres volem rebaixar més aquest temps, seguim rodant, i poc a poc la mitja anem rebaixant-la 4:17. A més, anem parlant de coses, les docoracions a les rotondes, per exemple. Km. 6, i tornem a passar per la sortida, la gent t'aupa més, i aixó s'agraïs. Seguim rodant pels primers carrers que ja ens conexem, ja que feia pocs minuts que haviem passat. 35'45'' al km. 8.300 a 4:18. Ens continuen portant per carrers on sols se veuen descampats i cementeris. Km. 10, i tornem a passar pel carril paral.lel a la sortida i enfilem una avinguda d'uns 4,5 km. se fà eterna, però anem bé bones sensacions, i bons sintomes. "Ostres mira, els primers", nosaltres pel km. 12 i ells pel 16 ja. Revolta lletja al 14, 1:00'01'' a 4:12, estam apretant massa, però...com ens giem per sensacions... i avinguda amunt. Girem a la dret, buscant el 17, 1:13'00' a 4:13. I a pareix, el primer baixó, el meu company de batalla se me distancia uns metres. Però no puc deixar-lo anar, se que en conpanyia millor, se me farà més amena (sí com la companyia telefònica, o ja no està?). Així que, aprete un poc més i avans dels 18 el torne a agafar "dime-ho, i t'espere", me diu, "home, gracies! Però tu, si me quede seguis a la teva"
I moments després, el millor moment de la marató. Un cartell de 1x0.5m, amb un: "ANIMO DIEGO", i el dibuix del caragol del meu avatar, me fa pensar que algú que me coneix està prop. Efectivament, Patry, Nere i Juanma, fent fots, (GRACIAS, 1000 GRACIAS), deveres un poc més i me feu plorar. Un :"eeeeeeeeeeehhhh!!!!!", me surt de l'alma, i elles me responen xillant i donant-me anims. Impresionant el que pot fer un gest com aquest. I el de després, quant Adrián m'ofereis beguda isotònica, Adrián, molt agraït.
Curva a la dreta buscant el passeig Pexina, i.....ens endintren per uns tunels. Ostres, el que faltava; passetjos per les afores, vistes a cementeris,...ara tunels oscurs, Que més? Doncs, la veritat, se confirma que al final del tunel se veu una llum, i jo afegiria que se sent molt de soroll també. Avans de sortir, km. 21. Pujem a la superficie, i sí, hi ha vida a l'exterior. I la meitat de la marató: 1:29:59, a 4:16. Hem baixat el ritme, però encara així, anem bé molt bé, crec que sí faré un temps proper a 3 hores.

5 comentaris:

sendallarga ha dit...

Enhorabona Diego, amb el temps que has fet és per a celebrar-ho. Aaixò que era primera marató.

Valencia, tremola l'any que ve.

The Dark Knight ha dit...

Felicitats xiquet!!!! encara em quede alucinat!.A proporció per el teu temps en mtja,els anys ue portes en aço i tot el demés,tens molt millor marca que jo.I eixe 3h.06´val més que les meues 3h.01.

Vam estar traent calculs...en mitja et trac casi 10 minuts......imposible será traute 20 minuts al marató.

Si hageres escomençat uns poc anys antes...ara estaries segur per damunt meu.Ets un crack com la poca de un pí! MAGNIFIC!!!!!

La pregunta tamé,la próxima on i cuan?

ENHORABONA MARATONIÁ dE ASFALT (per que de muntanya ja heu eres jejeej).

Diego Rovira ha dit...

Sendallarga: Gracies, tu també has fet una bona marca, també és per a cel.lebra-ho. ;))))
Roadrunner;Gracies a tu també els teus anims també me van ajudar, i els teus consells. La proxima, no sé. Quan?
Si, mantinc la "meva regla de tres inventada" si me traus 10 min. en mitja, 20 min. en mataró. 2:46 a Barna, o menys. SEGUR ;)
Ara, no accepte que compares les marques, i no la valores com cal. En la 1ª marató 3:01 està molt bé

sendallarga ha dit...

Eh tío, vinga. ¿On està la segona part?

el sandril ha dit...

Felicitats Diego.
La marca esta molt be. I aixo que no tenies pressa ni arribaves tard a cap puesto. L'alcria valora la teua gesta i seràs recompensat en la propera alcria rock que des d'aci animem a que tots bloggers esportistes amics del gran caracol visiten.